Myfab

Realize your nano vision

Electrum håller jämna steg med industrin – ”har något unikt här”

Last Updated Dec 2022
By: Aleksandar Radojcic

Nils Nordell, föreståndare för Electrumlabbet på KTH i Kista, hyser en stolthet över vad halvledarnavet har lyckats med över tid och dess internationella status. ”En stor del av utrustningen som används här har industriell potential,” säger Nils till Evertiq.

En rundvandring på Electrum-labbet i Kista kanske inte är den mest iögonfallande upplevelsen. Det är långa vita, sjukhusliknande korridorer med fönster – ofta förtäckta – in till de olika företagets verksamheter. Uttrycket att ”insidan är det som räknas” väger tungt i det här sammanhanget. För på andra sidan av väggarna arbetar delar av Sveriges främsta forskare med att ta fram morgondagens teknologier inom halvledarindustrin. Det är ju trots allt här jättar som Silex Microsystems har sina rötter.
 
Nils Nordell, föreståndare för Electrumlabbet, är stolt över att ha varit en del av verksamheten under över tre decennier. Han lyfter initialt fram labbets unikum – att forskningen bedrivs till stor del i utrustning som har en industriell potential.